vrolijke golf totaal 3

Logo cvg rondCollege van Grootvorsten; Noblesse Oblige (Adeldom Verplicht)

grootvorsten

Al 44 jaar treedt er ieder jaar een Prins af. Het is zonde om alle ervaring en deskundigheid die de Prins gedurende zijn regeerperiode heeft opgedaan, ongebruikt te laten. Vandaar dat er een aantal Grootvorsten het initiatief hebben genomen om in 2012 het College van Grootvorsten op te richten.

Ook is het natuurlijk zo dat adeldom verplicht; Noblesse Oblige...!

De leden van het College van Grootvorsten zijn allemaal Prins geweest en kennen dus de zware taak die op de Prins rust.

Wat is de gedachte achter het College van Grootvorsten?

Als Prins Carnaval is dat vaak een hele bijzondere tijd in je leven geweest, die je altijd zal bijblijven. En dan is het leuk om je ervaringen die deze 'erebaan' met zich meebrengt te delen met collega's en te zorgen dat ook nieuwe Prinsen goed worden opgevangen.

Na het aftreden wordt vanaf 2012 de ex Prins opgenomen in het College der Grootvorsten.

Het College maakt deel uit van het gevolg dat hoort bij Prins, Adjudant en Raad van Elf en Senatoren. De Gouverneur wordt jaarlijks benoemd vanuit het College en vormt het aanspreekpunt voor deze groep. Binnen de vereniging krijgt het College de ruimte om een actieve rol te spelen.

Het College van Grootvorsten geeft gevraagd en ongevraagd hun mening, waarbij humor die zo belangrijk is met Carnaval, zeker niet wordt geschuwd. Zij zijn duidelijk zichtbaar aanwezig en vervult hun formele rol en neemt daar waarmogelijk verantwoordelijkheid om dingen te organiseren. Het College is een zeer hechte groep, die Carnaval in Deest altijd zal blijven steunen.

Je bent weliswaar één jaar Prins, maar wel je levenlang Grootvorst...!

grootvorsten. 02

 

 

PLG_TEMPLATE_BACKTOTOP